پاسخ‌های ربیعی به سوال مصری درباره هزینه‌های طرح تحول سلامت

به گزارش خبرنگار عرصه، علی ربیعی در ابتدای سخنان خود با اشاره به آماری که مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت دولت قبل به مجلس ارائه داده بود گفت: نرم پرداخت هزینه های مردم دنیا از جیب خودشان ۱۸ درصد و این آمار در ایران ۵۴ درصد است. فقط کشور پاکستان در منطقه بیشتر از ایران نیست. طبق اعلام ایشان ۸/۱۶ درصد از مردم هیچگونه بیمه پایه ای نداشتند و هر سال حدود ۵/۷ درصد از مردم به علت ابتلاء به بیماری های صعب العلاج به زیر خط فقر می روند.

او ادامه داد: در این میان طرح تحول سلامت به عنوان یک راهکار برای ارتقای سلامت طرحی بود که دولت آغاز کرد. ما در بحرانی ترین شرایط وارد کار شدیم و توانستیم میزانی از رضایت اجتماعی را به دست بیاوریم. ما در وزارت رفاه تلاش کردیم به کاهش میزان سهم پرداختی مردم را اعمال کنیم و این مبلغ را در بیمارستان های خودمان به نزدیک صفر و در سایر بیمارستان ها به ۱۰ درصد برسانیم.

او ادامه داد: انجام طرح تحول سلامت در راستای آرمان های امام خمینی (ره) و رفع دغدغه های مقام معظم رهبری برای فشار اقتصادی وارد به خانواده های بیمار است.

ربیعی افزود: ما همزمان با این طرح چند کار را جلو بردیم و بخشی از کاستی ها طبیعی است اما تلاش شد پوشش بیمه ای بیشتری به صورت فراگیر در دسترس قرار بگیرد و ۱۰ میلیون فقیر حاشیه نشین تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

او گفت: وقتی طرح آغاز شد ما یک سری چالش زیرساختی داشتیم؛ اما به دلیل اینکه سرعت در اجرای طرح برای خروج از شرایط بد درمانی مهم بود این موضوع مورد توجه قرار گرفت و باید به محوریت بحث پزشک خانواده و نظام ارجاع توجه می کردیم و اصلاح را در حین آغاز طرح اجرا کردیم.

وزیر رفاه متذکر شد: کنترل هزینه‌ها و اصلاحات باید انجام شود، اما باید به زیرساخت‌ها توجه شود. البته دولت نتوانست سهم خود را در این موضوع اجرایی کند، به دلیل اینکه چالش‌ها و موانعی وجود داشت و حدود ۳ الی ۴ هزار میلیارد تومان باید کاهش هزینه می‌دادیم و امسال ۱۱ هزار میلیارد تومان در بودجه سلامت منابع در نظر گرفته شد و ما باید به سمت کنترل برویم.

او خاطرنشان کرد: ما در بخش تأمین اجتماعی ۸ هزار میلیارد تومان بودجه درمان را تا ۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش دادیم و بیش از پول درمان و سهم نه بیست و هفتم بوده و یک ریال به خارج از تامین اجتماعی نرفته است و از قانون نیز تخطی نشده است و حتی برای ساخت بیمارستان ها نیز از ۹ بیست و هفتم منابع در نظر گرفته شده هزینه‌ای انجام نشد.

ربیعی ادامه داد: من از این طرح حمایت می کنم و معتقدم قانون زمین مانده برنامه پنجم توسعه و آرزوی زمین مانده بزرگان انقلاب اسلامی را اجرا کرده‌ایم و معتقدم دغدغه مقام معظم رهبری را که فرمودند یک بیمار باید تنها رنج بیماری داشته باشد نه رنج بی‌پولی در این طرح عملیاتی کردیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در گذشته ۱۰ میلیون کارگر حاشیه نشین شهری فاقد دفترچه بیمه تامین اجتماعی بوده اند، گفت: ما در این طرح این موضوع را دنبال کرده‌ایم تا حقوق آنها تامین شود.

او تاکید کرد: متاسفانه ما در کشور عادت داریم پروژه‌ها را به صورت فنسی اجرا کنیم. اجرای پروژه‌های اجتماعی که ذی‌نفعان متعدد دارد، بسیار دشوار است یا این پروژه‌ها را نباید اجرا کنیم یا باید اجرا کنیم و در حین اجرای طرح آن را اصلاح کنیم.

ربیعی با بیان اینکه خوشبختانه من ادعای بی‌نقصی ندارم، گفت: من کسی نبوده‌ام که بگویم هیچ کار من اشکالی نداشته است، من هم خطا کرده‌ام اما یک کار بزرگ را دنبال کرده‌ایم و خطای ما خطایی نبوده است که کسی یا چیزی را به زمین بزند بلکه اصلاح روش‌ها بوده است و در حال انجام آن هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در گذشته مردم در زمینه درمان با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کردند؛ اما در حال حاضر مردم در زمینه درمان نفس می‌کشند آیا کسی می‌تواند این موضوع را کتمان کند.

وی افزود: ما آگاهیم و تلاش می‌کنیم و من صادقانه در خدمت این طرح هستم و بیشترین انرژی خود را تاکنون صرف این طرح مهم و اشتغال کرده‌ام؛ اما متاسفانه از هر سو مورد هجمه قرار می‌گیرم و باید بگویم هزینه‌های این طرح از پول و درآمدهای تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود.

ربیعی تصریح کرد: ما اگر برای طرح تحول سلامت جلو آمده و ایستادگی می‌کنیم برای این است که زیر میزی را از بین ببریم و می‌خواهیم خروج از جیب مردم را کسر کنیم. تعرفه‌ها را متناسب با منابع حاصل از حذف هدفمندی یارانه‌ها تعریف کرده‌ایم اما منابع هدفمندی به دست نیامد و ما در بیمه مقصر نبودیم و حال که منابع ما برای سال آینده مشخص شده است در حال تنظیم مصارف خود هستیم.

وی با بیان اینکه همواره از حقوق کارگران دفاع کرده و موافق تجمیع بیمه‌ها نبوده‌ام، تصریح کرد: به همین دلیل تاکنون ایستاده‌ام و اجازه نداده‌ام منابع کارگران در سایر منابع ترکیب شود و با دکتر پزشکیان در این زمینه بحث‌های مفصل داشته‌ایم و به این نتیجه رسیده‌ایم که اگر بیمه‌ها را تجمیع کنیم در صورت کاهش منابع حق کارگر تضییع می‌شود و ایشان هم موافقت کردند و گفتند من در این مورد با شما هم نظر هستم. 

وی ادامه داد: تمام اسناد ما نشان می‌دهد که بیش از ۹ بیست و هفتم هزینه نکرده‌ایم و به همان اندازه که حق درمان بوده به آن اختصاص داده‌ایم؛ البته سوال شما در این مورد می‌تواند درست باشد که اگر در یک مورد هزینه‌های شما کمتر بود مابقی آن را می‌توانستید بیمه تکمیلی بدهید؛ اما طرحی را دولت جلو برد که امیدواریم با کنترل و کاهش هزینه بتوانیم مازاد آن را صرف خدمات بیشتر به کارگران کنیم؛ چراکه من تاکنون همه وجودم برای زندگی کارگران بوده است که دربحث درمان آنها نیز همین را دنبال می کنیم.

ربیعی تصریح کرد: اگر در شرایط فعلی من به عنوان وزیر پشت این طرح نمی‌ایستادم و گمنامانه این طرح را جلو نمی‌بردم این طرح با موفقیت به سرانجام نمی‌رسید. شما به ما خرده بگیرید اما بدانید ما پروژه بزرگی را به پیش برده‌ایم. حق الزحمه‌ها به دلیل کمترشدن پرداخت از جیب مردم بود و ما تنها مشکلمان فقدان زیرساخت‌ها بود، اما استراتژی که در این طرح دنبال کردیم اصلاح در عین حرکت بود.

وی خطاب به مصری، نماینده سوال کننده تاکید کرد: من به شما اطمینان می‌دهم یک ریال از پول کارگران برای این طرح هزینه نشده است و سوال شما را از سر دلسوزی می‌دانم و به آن یقین دارم. در برخی استان‌ها به اندازه ۳۰ سال خدمات کارگری را افزایش داده‌ایم اما باز هم نیاز است و ما همه با هم باید به یکدیگر کمک کنیم. مجلس باید به دولت کمک کند که این طرح که در آن با مشکل مواجه شد به سرانجام خوبی برسد و طرح را متوقف نکنیم.

– 



دیدگاهها بسته شده است.