۳۲ میلیون هکتار از اراضی ایران بیابانی هستند

محمد عقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار عرصه اظهار کرد: نوار ساحلی کوه‌های زاگرس و استان‌های جنوبی و شمالی با تولید ریزگردها مواجه شده‌اند.

وی با اشاره به میزان بارندگی در ایران، تصریح کرد: میزان بارندگی کشور ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است که معادل یک سوم متوسط جهانی است. از این میزان بارندگی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آن تبخیر می‌شود، بنابراین مقوله بیابانی‌شدن در کشور ما شتاب بیشتری خواهد داشت.

عقیقی، ایجاد کانون ریزگردها را به دلیل کمبود بارش و برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی دانست و گفت: تالاب جازموریان در کرمان، سواحل دریاچه ارومیه و خوزستان کانون اصلی ریزگردها در کشور هستند.

عقیقی با اشاره به مطالعات جامع برای بررسی عوامل اثرگذار در بیابانی شدن کشور، تصریح کرد: همواره برای جلوگیری از ایجاد اراضی بیابانی راهکارهایی ارائه می‌شود به گونه‌ای که طی برنامه پنجم توسعه در سه میلیون هکتار از اراضی کشور عملیات آبخیزداری و طرح‌های مرتعی اجرا شده است.

وی اظهار کرد: به منظور جلوگیری از ایجاد اراضی بیابانی باید از چرای بی‌رویه، جلوگیری و پوشش گیاهی منطقه را با کاشت گونه‌های بیابانی تقویت کرد.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: به دلیل بارندگی‌های اخیر در کشور، استقرار پوشش گیاهی با مشکل روبه رو شده است و لازم است عملیات بیولوژیکی و مرتع‌داری در کشور اجرا شود.



دیدگاهها بسته شده است.