۵ مجموعه طنز رونمایی شد

به گزارش عرصه به نقل از روابط عمومی این فرهنگسرا، محفل شعر «سرو چمان» پنجم دی‌ماه با حضور شاعران و طنزپردازان سعید بیابانکی، علیرضا لبش، اسماعیل امینی، صابر قدیمی، مجید سعدآبادی، مصطفی مشایخی، فرامرز ریحان‌صفت و تعدادی دیگر از شاعران طنزپرداز و علاقه‌مندان به این حوزه برگزار شد.

پس از صحبت‌های مقدماتی و خیر مقدم سعید بیابانکی و علیرضا لبش که اجرای این محفل را نیز برعهده داشتند، صابر قدیمی پشت تریبون رفت و یک شعر طنز و یک غزل برای حاضران خواند.

سپس بیابانکی یادداشتی از محمدرضا ستوده را که درباره سریال «معمای شاه» به چاپ رسیده، برای حاضران خواند.

اسماعیل امینی به عنوان دومین مهمان این محفل ادبی به چاپ پنج مجموعه شعری اشاره کرد که اخیرا توسط نشر قدیانی منتشر شده و افزود: انتشارات قدیانی مشهور به کتاب کودک و نوجوان است. اما مدتی است که در حوزه داستان هم کار کرده و تصمیم گرفته در زمینه طنز هم کتاب‌هایی را به چاپ برساند. این مجموعه اشعار چند ویژگی مهم را در نظر دارد. به همین سبب آن را «طنز جدی» نام گذاشتیم. در این چند مجموعه به موضوعات دم دستی  توجه نشده و به لحاظ ادبی و به لحاظ اندیشه خیلی جدی است.

وی با اعلام نارضایتی از همکاری با این انتشارات به دلیل توجه نکردن به غلط‌های املایی و همچنین پرداخت نکردن حق الزحمه شاعران، در بیان ویژگی‌های طنز ادامه داد: طنز در مسخره‌بازی با کلمات حاصل نمی‌شود، طنز آنجا حاصل می‌شود که نگاه نافذ طنزپرداز برای آن جدیتی که مدنظر است به کار برده شود. نگاه نافذ به اتفاقاتی است که می‌افتد.

امینی با اشاره به سبک شعری مجموعه تازه خود «بوستان بی درخت» گفت: این کتاب به شیوه بوستان سعدی، روایتی و در بحر متقارب سروده شده است و به قولی نقیضه‌ای بر بوستان سعدی است.

در ادامه، بیابانکی مجموعه شعر «گورستان گل‌ها» (گزیده اشعار لطیف هلمت) را معرفی کرد و چند شعری از آن خواند.  لبش نیز طبق رسم همیشگی این محفل ادبی تولدها و وفات شاعران و بزرگان ادبی را که در دی‌ماه رخ داده است در لابه‌لای این نشست ادبی اعلام کرد.

مصطفی مشایخی به عنوان شاعر بعدی این محفل و شاعر مجموعه شعر «جنتلمن چینی» یکی از شعرهای خود از این مجموعه با همین عنوان را خواند:

دیروز من و نیره با یک ون چینی

رفتیم به بازارچه برلن چینی  

آنجا همه چیز از لگن و تشت و سبد بود

تا کاپشن  و مقنعه و دامن چینی

 یک گوشه پر از عینک و  تی شرت و عرق گیر

 یک گوشه پر از سیخ و گل و  هاون چینی

من از سر بازارچه فی الفور خریدم

شلوار و کلاه  و کت و پیراهن چینی

خانم به صد و بیست دکان سر زد و  پرسید

از قیمت جاقاشقی و کلمن چینی

تا  این که پس از شصت و سه ساعت خوشش آمد

از پیرهنی بر تن یک مانکن چینی

با دیدن ما لپ فروشنده گل انداخت

 خوشحال شد و زد دو سه تا بشکن چینی

 از بس که بلا برده زبان ریخت، خریدیم 

 یک مانتو و یک پیرهن ساتن چینی

 گفتیم نپوشیده اگر جر بخورد  چی

 آورد دو تا قرقره  با سوزن چینی

 چون عینک ما بی نمک و گنده و بد بود

  ناچار خریدیم  دو تا ریبن چینی

 من‌بعد ببینید مرا توی خیابان

 در کسوت یک آدم جنتلمن چینی

من قکر کنم نیره هم می‌شود این‌بار

 بسیار شبیه و کپی  یک زن چینی

 نسیم عرب‌امیری شاعر مجموعه شعر «نامه به دزد» نیز علاوه برخواندن شعری از این مجموعه، از دیگر مجموعه شعر اخیر خود «کجایی که یادت بخیر» هم شعر خواند.

فرامرز ریحان‌صفت نیز از مجموعه شعر «پنج به اضافه یک مساوی با سه» شعرخوانی کرد.

سیداکبر میرجعفری با مجموعه شعر «بازار سیاه گیسو» و سعیده موسوی‌زاده شاعر طنزپرداز مشهدی با مجموعه شعر «شعرهای پاشنه‌بلند» شعرخوانی کردند. این شاعر همچنین شعری با لهجه مشهدی برای حاضران خواند.

بخش دیگری از این محفل شعر به اجرای موسیقی طنز از سوی مهدی فرج‌اللهی اختصاص داشت. او کاری از سعید طلایی با عنوان «از کوچه‌های طلایی» و شعری از عمران صلاحی را اجرا کرد.

عبدالله مقدمی با مجموعه شعر «گاز مجاز» و خواندن شعری از این مجموعه و امین آذری نیز با خواندن یک غزل در این برنامه حضور داشتند.

در پایان نیز تاریخ پانزدهمین محفل «سرو چمان» روز دوشنبه ۴ بهمن‌ماه اعلام شد.



دیدگاهها بسته شده است.