پیگیری عملیاتی کردن دیپلماسی وحدت در سفر آیت‌الله اراکی به هند

به گزارش عرصه به نقل از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، منوچهر متکی – معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب – در گفت‌وگویی به توضیح اهداف و برنامه‌های سفر هیات مجمع جهانی تقریب به ریاست آیت‌الله محسن اراکی در تاریخ ۱۹ تا ۳۰ بهمن به هند پرداخت و گفت: سفر هیات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ریاست آیت‌الله محسن اراکی به هندوستان از مدت‌ها قبل در دستور کار مجمع جهانی تقریب قرار داشت که این سفر اواسط هفته جاری انجام خواهد شد.

او ادامه داد: اهمیت و وسعت کشور هند، جمعیت بالای مسلمانان در هند و تلاش تفرقه‌گرایان و گروه‌های افراطی و تکفیری و هم‌چنین وجود برخی محافلی که اشتهار به دشمنی با اسلام دارند، در شبه‌قاره ایجاب می‌کرد که ما در راستای نشر فرهنگ تقریب، تقویت همگرایی بین مسلمین و عملیاتی کردن دیپلماسی وحدت و همچنین پرهیز از واگرایی و غلطیدن مسلمانان در دام توطئه‌های دشمنان، بویژه از طریق جریان‌های افراطی و تکفیری به این سفر اقدام کنیم و از طریق دیدار با علما و اندیشمندان و برگزاری نشست‌های مطبوعاتی و برپایی هشت کنفرانس در طول مدت سفر به ایالت‌های مختلف کشور هند، ان‌شاءالله اهداف‌مان محقق شود.

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب اظهار کرد: ما یک نشست مستقل را در راستای برنامه‌های مجمع جهانی تقریب در دهلی نو با همکاری دانشگاه «همدرد» در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار خواهیم کرد که این نشست با عنوان «وحدت و تمدن‌سازی نوین اسلامی» است. براساس فرمایشات سال گذشته مقام معظم رهبری در زمینه تمدن‌سازی اسلامی مجمع تقریب سه نشست در داخل کشور و سه نشست در خارج از کشور برای بررسی ابعاد این موضوع برنامه‌ریزی کرد که اولین نشست آن در سال جاری در دانشگاه تهران برگزار شد و نشست دهلی هم اولین نشستی است که در خارج از کشور برگزار می‌شود و تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران و هند از سخنرانان این نشست خواهند بود.

متکی افزود: علاوه بر این نشست، در بمبئی، بنگلور، علیپور، حیدرآباد، لکنو و دهلی نو در مجموع هفت کنفرانس مستقل از هم در زمینه وحدت برگزار خواهیم کرد.

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب گفت: هیات مجمع تقریب در بمبئی علاوه بر دیدار از مراکز اسلامی و مجموعه ایرانیان، یک کنفرانس مشترک با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از علمای شیعه و سنی برگزار خواهد کرد و موضوع این کنفرانس ضرورت وحدت اسلامی در جوامع مسلمان و تقریب مذاهب است. علاوه بر این، نشست دیگری در بمبئی با حضور علمای شیعه برگزار خواهد شد.

وی افزود: با حضور مجمع تقریب در بنگلور که همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، یعنی ۲۲ بهمن خواهد بود، کنفرانس بزرگی شامل علمای شیعه و سنی برگزار می‌شود و به موازات آن، نشستی با حضور دانشجویان ایرانی به مناسبت سی‌وهشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بنگلور برگزار خواهد شد. همچنین آیت‌الله اراکی در نماز جمعه مسجد امام حسن عسکری (ع) شهر بنگلور حضور خواهد یافت و پیش از خطبه‌ها سخنرانی خواهد کرد.

متکی گفت: در ادامه سفر، هیات مجمع جهانی تقریب در شهر علیپور که مقام معظم رهبری ۳۶ سال قبل سفری به این شهر داشتند، نشست بزرگ علمای جنوب هند را برگزار خواهد کرد و سخنرانان ایرانی و هندی در این نشست درباره مسئولیت‌های امروز علمای جهان اسلام در همبستگی و وحدت مسلمین سخن خواهند گفت.

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب ادامه داد: در شهر حیدرآباد نیز نشستی با حضور علمای شیعه و اهل سنت با عنوان «وحدت مسلمین از منظر حضرت زهرا(س)» برگزار خواهد شد و با توجه به این‌که حیدرآباد دکن برای مدت طولانی مقر حکمرانان اسلامی در هندوستان بوده، هیات مجمع جهانی تقریب از مراکز اسلامی و تاریخی این شهر نیز بازدید خواهد کرد و همچنین نشستی با ایرانیان و علمای شیعه این شهر خواهد داشت.

وی افزود: هیات مجمع جهانی تقریب در ادامه به شهر لکنو سفر خواهد کرد، شهری که یکی از مقرهای مهم حوزه‌های علمیه اهل سنت و تشیع در هند است و در آنجا ندوة العلماء بزرگترین حوزه علمیه اهل سنت و مدرسه ناظمیه از قدیمی‌ترین حوزه‌های علمیه هند قرار دارد. در این شهر ضمن بازدید از مراکز تاریخی و اسلامی، کنفرانس وحدتی با حضور بیش از ۲۵۰ نفر از علمای شیعه و سنی برگزار خواهد کرد که سخنرانان در طول این کنفرانس دیدگاه‌ها و نظرات خود را پیرامون مهمترین بحران‌های کنونی جهان اسلام و با تاکید بر وحدت به‌عنوان نسخه شفابخش و تقریب به‌عنوان رویکرد منطقی و درست در این دوره ارائه خواهند کرد.

متکی ادامه داد: در دهلی نو علاوه بر برگزاری نشست «وحدت و تمدن‌سازی نوین اسلامی» در دانشگاه همدرد، نشست بزرگی متشکل از علمای شیعه و اهل سنت برگزار خواهد شد که در این کنفرانس هم مباحث مربوط به نقشه‌های دشمنان اسلام برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام و جریان‌های تکفیری و تروریستی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و خروجی کنفرانس تاکید بر وحدت و تقریب مذاهب اسلامی خواهد بود.

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب تاکید کرد: هیات مجمع جهانی تقریب مجموعا در این سفر با بیش از هزار نفر از علمای شیعه و سنی سراسر هند نشست برگزار خواهد کرد و با توجه به مطالبی که مطرح می‌شود، امیدواریم هدف مهم این سفر که همانا نشر فرهنگ تقریب، تقویت وحدت بین مسلمین و پرهیز دادن مسلمانان از حرکت به سوی جریان‌های تفرقه‌گرا، وهابی و تکفیری است، نائل شویم.

او افزود: آیت‌الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب با استفاده از فرصت این سفر، مردم هندوستان را با آموزه‌های حضرت امام (ره) و دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در زمینه وحدت مسلمین و تقریب مذاهب اسلامی آشناتر خواهند کرد.



دیدگاهها بسته شده است.