وظیفه دولت و رسانه‌ها ایجاد حق پرسشگری برای مردم است

به گزارش عرصه، محمد سلطانی‌فر در همایش ملی رسانه و حقوق شهروندی که صبح امروز در ارومیه برگزار شد، گفت: امروزه شکاف‌های اطلاعاتی منجر به دور شدن جوامع از همدیگر می‌شوند که در این راستا به منظور کاستن شکاف‌های اطلاعاتی و نزدیک بودن به جوامع باید سطح آگاهی‌های مردم و اطلاعات جهانی آنها را بالا برد.

وی اظهار کرد: دانستن حق مردم است و وظیفه دولت و رسانه‌ها در قبال حقوق شهروندی با در اختیار گذاشتن اطلاعات، ایجاد حق پرسشگری برای آحاد مردم است.

وی ادامه داد: فضای پرسشگری کمک می‌کند تا ما مطلبات خود را بر مبنای ۱۲۰ موضوع مطرح در حقوق شهروندی دسته بندی کنیم؛ بنابراین خواستار چنین فضایی از دولت هستیم.

وی به وظایف رسانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: امروزه وظیفه اطلاع رسانی بر عهده رسانه‌های مجازی و رادیو بوده و رسانه های مکتوب باید نظارت و دیده‌بانی دائم از محیط های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را داشته باشند؛ همچنین رسانه‌های محلی و مکتوب باید به منظور ترویج فرهنگ انتقادپذیری، ظرفیت نقد و انتقادپذیری را در جامعه و در میان مسؤولان بالا ببرند.

سلطانی‌فر ادامه داد: مسؤولان نیز اگر نقد و انتقاد مردم را نپذیرند، مجبورند از رسانه‌های بیگانه شاهد این انتقادات باشند.  

سلطانی‌فر خطاب به مردم گفت: خود مردم نیز گاهی ناقضان حقوق شهروندی هستند، مردم نباید همیشه مسؤولان و دولت را مورد خطاب و انتقاد قرار دهند گاهی لازم است خود را نیز مورد خطاب و انتقاد قرار دهیم.

وی به موضوعات مطرح در حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: بحث حقوق شهروندی برای اولین بار در زمان حکمرانی بابل مطرح بوده و بعد از انقلاب نیز با موضوعات اعطای حقوق اجتماعی، آزادی ملل تابعه و از همه مهم‌تر منع برده‌داری از نقاط مهم مطرح در حقوق شهروندی بوده مطرح شده تا اینکه در آذر ماه امسال رییس جمهور کشور حقوق شهروندی را در ۱۲۰ مورد، ۲۲ بند کلی و ۵ الحاقیه به عنوان علنی مطرح کرد.

وی با بیان اینکه امروزه تعداد رسانه مستقل در سطح کشور بسیار کم بوده است، اظهار کرد: در رسانه‌ها باید فضایی ایجاد شود تا به وسیله آن تمام نظرات مردم در خصوص موارد و حوزه‌های حقوق شهروندی اعم از موافق و مخالف در آن منعکس شود.

عطا پور، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استان نیز در این همایش با بیان اینکه حقوق شهروندی یکی از آرمان‌های مهم مردم بوده است، اظهار کرد: حقوق شهروندی به خاطر اینکه بر اساس بند ۳ قانون اساسی شکل گرفته است امری کاملا شرعی، قانونی و فراجناحی بوده و جناح‌بندی در این امر کاملا برخلاف اصول حقوق شهروندی است.

وی مسائل محیط زیست، اشتغال و برخورداری از منابع ملی برای سرمایه‌گذاری، تعریف نشدن مسائل قومی و هویت بر پایه توسعه متوازن را از پنج اولویت مهم حقوق شهروندی دانست. 



دیدگاهها بسته شده است.