روزهای خاکستری دوچرخه‌سواری در سال ۹۵

به‌ گزارش ‌عرصه، سال ۹۵ برای دوچرخه‌سواری مانند بسیاری از رشته‌های المپیکی دیگر بسیار سرنوشت‌ساز و مهم بود که این رشته نیز سال پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت.

* تراژدی ادامه‌دار نرسیدن به خط پایان المپیک

رکابزنان ایرانی که انتخاب‌ برخی از آنان با حرف و حدیث‌هایی همراه بود، پس از چهار ماه تمرین خود را برای حضور در المپیک ریو آماده کردند اما بر خلاف انتظارات و حتی وعده پاداش ۵۰ میلیونی فدراسیون، نتیجه‌ خوبی به دست نیامد و در استقامت جاده قادر میزبانی، میر صمد پورسیدی و آروین گودرزی نتوانستند به خط پایان برسند.

در تایم تریل انفرادی هم میزبانی مقام سی و یکم را به دست آورد. دوچرخه‌سواری با این نتایج  در اولین و مهم‌ترین رویداد خود ناموفق بود.

* پایان دوران ریاست قمری

پس از  المپیک دوران ریاست چهار ساله خسرو قمری به پایان رسید و در دهم شهریور ماه نصرالله پریچهره به عنوان سرپرست معرفی شد. اصغر خالقی به دلیل بازنشسته بودن از دبیری کنار گذاشته شد و بعد از پست مشاور که به او دادند، کاشانی به عنوان سرپرست دبیری فدراسیون منصوب شد.

* دوپینگ چهره‌ها

یکی از اتفاقاتی که در سال ۹۵ به نسبت ۹۴ بیشتر گریبانگیر دوچرخه‌سواری ایران شد، افزایش تست‌های مثبت دوپینگ بود. ریحانه خاتونی و فاطمه یوسفی در داخل تست‌شان مثبت شد، اما ناصر رزوی، احد کاظمی، علیرضا حقی و در نهایت رحیم امامی نامشان در لیست دوپینگی‌های امسال قرار گرفت که از سوی اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری اعلام شد.

* تاریخ سازی گنج خانلو با مقام ۲۳ جهان

فدراسیون بعد از مدت‌ها غیبت در مسابقات دوچرخه‌سواری جاده قهرمانی جهان تصمیم گرفت تیم جوانان و امید را به این رقابت‌ها اعزام کند. البته سه رکابزن که یکی از آنها امیر حسین جمشیدیان بود موفق به گرفتن ویزا نشدند.

اما در میان دو رکابزن امید و دو رکابزن جوانان، محمد گنج خانلو در ماده استقامت جاده مقام ۲۳ جهان را به دست آورد که در نوع خود بی نظیر بود. این مقام نشان داد فدراسیون باید زودتر از این ترس از نتیجه‌ نگرفتن را کنار می گذاشت و پا را از آسیا فراتر می گذاشت. همچنین در کنار نرسیدن به خط پایان می‌توان به کسب چنین مقام‌هایی هم امیدوار بود.

* بازگشت دوباره قمری به فدراسیون

انتخابات فدراسیون در تاریخ ششم دی ماه برگزار شد و خسرو قمری برای چهار سال دیگر مجددا ریاست فدراسیون را بر عهده گرفت. مهم‌ترین تغییر قمری پس از دوری سه ماهه از فدراسیون انتخاب حمید عطا اللهی به عنوان دبیر فدراسیون بود. پس از آن تیم‌های دوچرخه‌سواری پیست و جاده را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا آماده کرد.

* سیاه و سفید دوچرخه‌سواری ایران در قهرمانی آسیا

امسال برای نخستین بار مسابقات پیست و جاده جدا از هم و در دو کشور متفاوت برگزار شد. در مسابقات دوچرخه‌سواری پیست آسیا ایران عملکرد خوبی داشت و توانست دو مدال طلا (محمد دانشور، امیر حسین جمشیدیان) و سه نقره (تیم اسپرینت، محمد رجبلو و امیر حسین جمشیدیان) بگیرد. پس از آن بلافاصله نفرات به مسابقات قهرمانی جاده آسیا اعزام شدند، اما در بحرین بر خلاف انتظارت نتیجه‌ خوبی به دست نیامد و انتظار از دوچرخه‌سواری جاده ایران بیشتر از کسب دو مدال برنز (امیر حسین جمشیدیان و محمد گنج خانلو) بود.

* پدیده ای به نام امیر حسین جمشیدیان

با این حال مسابقات پیست و جاده قهرمانی آسیا نشان داد امیر حسین جمشیدیان همان پشتوانه و استعدادی است که باید بر روی آن سرمایه‌گذاری کرد تا شاهد مدال آوری بیشتری از او باشیم. جمشیدیان امسال سه مدال طلا ، نقره و برنز و یک مقام چهارم آسیا را به دست آورد تا استعداد او بیش از پیش به چشم آید.

* کسب کرسی در هیات رییسه آسیا

در حاشیه مسابقات جاده قهرمانی آسیا خسرو قمری توانست عضو هیات رییسه کنفدراسیون آسیا شود و مجددا برای چهار سال دیگر ریاست کمیته‌ تریال آسیا را به دست گرفت. اصغر خالقی نیز به عنوان دبیر این کمیته‌ منصوب شد.

* محرومیت، تاوان دوپینگ برای پیشگامان

اتفاق ناراحت کننده دیگری که در واپسین روزهای سال برای دوچرخه‌سواری رخ داد، محرومیت تیم پیشگامان بود که عنوان بهترین تیم آسیا را در سال ۲۰۱۶ داشت.

اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری به دلیل مثبت شدن تست دوپینگ دو رکابزن این تیم، پیشگامان را به مدت یک ماه از حضور در مسابقات خارجی محروم کرد.

سال ۹۶ دوچرخه‌سواری ایران بازی‌های داخل سالن آسیا، مسابقات جهانی و قهرمانی آسیا را پیش‌رو دارد، اما اهمیت سال ۹۶ در رابطه با رییس فدراسیون است که چقدر برنامه‌های اعلام شده اش قبل از انتخابات عملیاتی می‌شود.

دوچرخه‌سواری برای پیشرفت نیاز به رفتن به سوی حرفه‌ای شدن و حرفه‌ای  فکر کردن دارد و حالا باید دید در سال ۹۶ شاهد این اتفاق خواهیم بود یا خیر.

دوچرخه سواری  سال ۹۵ در یک نگاه:

-مهمترین اتفاق سال : کسب نتیجه ضعیف در المپیک ریو

-غیر منتظره ترین اتفاق سال: محرومیت پیشگامان ( بهترین تیم آسیا)

-ورزشکار سال: محمد گنج خانلو

-پدیده سال:  امیر حسین جمشیدیان

-رکورد ها  و تاریخ سازی ها: کسب مقام ۲۳ جهان در بخش جاده

-مهمترین رویداد پیش رو: بازی های داخل سالن آسیا و قهرمانی جهان



دیدگاهها بسته شده است.