شهر فروشی در کرمانشاه!

به گزارش خبرنگار عرصه، هوشنگ بازوند در گردهمایی اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ استان کرمانشاه که امروز (۲۲ آذر) در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، قانون شهرداری‌ها را یکی از بهترین قوانین کشور دانست و افزود: شهرداری مقتدر و موفق است که بتواند به خوبی از این قوانین استفاده کند.

وی با اشاره به تبصره‌هایی که طی سالیان اخیر به این قانون اضافه شده، یادآوری کرد: این تبصره‌ها باعث شده این قانون به منبعی برای درآمدهای شهرداری تبدیل شود. کمیسیون ماده ۱۰۰ یکی از این موارد است که مشکلات زیادی در شهرها و شهرداری‌ها ایجاد کرده است. اکنون جرائم ماده ۱۰۰ به محل درآمدی برای شهرداری‌ها تبدیل شده و شهرداری‌ها باید بدانند که ماده ۱۰۰ درآمد پایداری برای آنها نیست.

به گفته مدیر ارشد استان کرمانشاه، درآمدزایی از ماده ۱۰۰ مصداق قانون‌فروشی است و شهرداری‌ها حق ندارند برای کسب درآمد، جسم و کالبد شهر را که حق‌الناس و حق همه مردم است، بفروشند.

وی درباره پیامدهای اجرای نادرست کمیسیون ماده ۱۰۰ اظهار کرد: مهمترین پیامد آن خدشه‌دار شدن نظام سلامت اداری است، زیرا با اجرای مواردی مانند کمیسیون ماده ۱۰۰ گاهی هزینه کار قانونی از کار غیرقانونی بیشتر می‌شود، در حالیکه در شرایط سلامت اداری باید کار قانونی هزینه کمتری نسبت به کار غیرقانونی داشته باشد.

بازوند، ساخت‌ و سازهای غیرمجاز و نامستحکم را از دیگر پیامدهای اجرای نادرست کمیسیون ماده ۱۰۰ دانست و افزود: وقتی ساخت و ساز غیرقانونی باشد امکان نظارت هم بر آن هم وجود ندارد و چنین سازه‌هایی در برابر حوادثی مانند زلزله و … مقاومت ندارند و جان افرد را به خطر می‌اندازند.

بازوند اظهار کرد: یکی دیگر از پیامدهای اجرای نادرست کمیسیون ماده ۱۰۰ توسعه سکونتگاه‌های غیررسمی است که به معضلی برای شهر تبدیل شده و امکان قلع بنا به دلیل مسائل اجتماعی هم برای این ساخت و سازها وجود ندارد.

وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در کمیسیون ماده ۱۰۰ باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد مسئله پارکینگ‌ها است، ادامه داد: کمبود پارکینگ خیابان‌های ما را به پارکینگ دو طرفه تبدیل کرده که نتیجه آن بی نظمی، نبود مهندسی اجتماعی و در نهایت ناامنی خواهد بود. مجموع این موارد هزینه زیادی را خصوصا از بعد اجتماعی روی دست شهر می‌گذارد.

استاندار کرمانشاه معتقد است، برای جلوگیری از بروز این پیامدها، اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ باید نظارت بیشتری داشته باشند و با تخلفات برخورد جدی‌تری داشته باشند و نظام مهندسی ساختمان هم پای کار بیاید.

وی اشاره‌ای هم به اینکه چرا شهرداری‌ها به سمت کسب درآمد از کمیسیون ماده ۱۰۰ رفته اند داشت و گفت: دلیل اصلی این امر ناتوانی شهرداری‌ها در تامین درآمد پایدار است. از سوی دیگر هزینه‌های جاری شهرداری‌ها بالا رفته و در برخی از شهرداری‌ها بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر نیروی مازاد داریم.

استاندار کرمانشاه، پایین بودن سطح درآمدی شهروندان را هم در این زمینه موثر دانست و اظهار کرد: وقتی در یک شهر شهروندان توان پرداخت عوارض ندارند، شهرداری مجبور است به سمت درآمدهای دیگر برود.

وی، تنها راه حل این مشکل را جذب سرمایه‌گذاران از سوی شهرداری‌ها اعلام کرد و یادآور شد: برای این منظور باید بروکراسی اداری که اکنون در شهرداری و شورای شهر وجود دارد، مرتفع شود.



دیدگاهها بسته شده است.