به گزارش عرصه، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی صبح روز چهارشنبه (۱۷ آبانماه) در همایش ملی «یاوران وقف» که در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، با بیان این مطلب که امیدواریم این همایش مقدمه ترویج فرهنگ وقف باشد، اظهار کرد: هر سال در این ایام هفته وقف را داریم و امسال با توجه به نظر ستاد مرکزی، این ایام به عنوان دهه وقف اعلام شد و هر کدام از روزها دارای نامی بودند و براساس همین نامها برای هر روز برنامهریزیهایی انجام شد تا گزارشی از عملکرد موقوفات در اختیار مردم قرار گیرد تا در ساختار اجرایی نیات واقفان شفافسازی صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: این همایش در کل کشور در حال برگزاری است و هدف ما بهرهبرداری از ظرفیتهای خیرین واقف در ترویج فرهنگ وقف است. در سال گذشته طی ابلاغیهای انجمنهای واقفان را در استانها تشکیل دادیم تا مروج فرهنگ وقف و ایجاد وقفهای فردی، گروهی و دست جمعی شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین ادامه داد: ما در این همایش از انجمنهای فعال تجلیل میکنیم تا الگوها معرفی شوند. ما همچنین سلسله نشستهایی تخصصی و صنفی با موضوعاتی که با وقف مرتبط است را در این دهه داشتهایم؛ مثل وقف و سلامت که این نشست با همکاری وزارت بهداشت برگزار شد تا در مسائل سلامت ارتقاء داشته باشیم. طبق تحقیقات و پیگیریهای ما هشت بیمارستان توسط واقفان در حال ساخت و ساز است. در سالهای اخیر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در بحث وقف سلامت سرمایهگذاری شده و این امر نشان دهنده این است که ما در موضوع سلامت و مباحث وقفی مرتبط با آن پیشرفت داشتهایم.
«شرفخانی» ادامه داد: همچنین در هفته وقف تصویبنامه حقوقی در این مورد داشتهایم که توسط وزیر بهداشت و رئیس سازمان اوقاف به امضا رسید و کارگروههای مشترکی در این دهه برگزار شد و خروجی این نشستها و کارگروهها همایش بزرگی است که به اطلاع مردم میرسد. همچنین نشست وقف و اقتصاد مقاومتی را داشتهایم که در این مورد بحث سرمایهگذاری و عمران موقوفات در نظر گرفته شد و رشدی که در عرصه سرمایهگذاری، عمران و آبادانی در موقوفات است نشان دهنده این است که این نشستهای تخصصی میتوانند به احیای عمران و آبادانی در موقوفات کمک کنند. همچنین درصدد هستیم که در نشستهای بعدی نظام مدیریتی وقف را به جامعه ارائه بدهیم و بر همین اساس ۳۰ جلد کتاب منتشر شده است.
وی گفت: نشست تخصصی نقش خانواده در توسعه فرهنگ وقف یکی دیگر از نشستهایی بود که در این دهه برگزار شد که بعضی از واقفان برای تحکیم خانواده اموال خود را وقف کرده بودند. ما اگر بخواهیم نظام تربیتی جامعه را برای فرهنگسازی در نظر بگیریم، خانواده در نهادینهسازی آن بسیار اثرگذار است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: نشست وقف و متولیان موقوفات نیز در این دهه برگزار شد. در کشور ما بیش از ۸۰۰۰ نفر متولی موقوفات هستند و در این نشستها افراد تجربههای خود را به یکدیگر منتقل کردند و نشست بعدی ما نشست وقف در راهکارهای توسعه موقوفات قرآنی بود که این نشستها با حضور سازمانهای قرآنی انجام شد. ما باید موقوفات منفعتی قرآنی را در جامعه ترویج بدهیم چرا که کمترین موقوفات، موقوفات قرآنی است. ما نزدیک به دو میلیارد درآمد موقوفات قرآنی داریم که نشان دهنده توجه کمی است که نسبت به این حوزه انجام شده است.
شرفخانی گفت: در این دهه مسئولان سازمان اوقاف در حرم امام خمینی (ره) حضور پیدا کردند و با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق کردند که ایشان بزرگترین احیاگر وقف در این دوره بودند. همچنین با مراجع اعزام تقلید در قم در این دهه دیدارهایی داشتیم. بیش از ۲۵ هزار موقوفه بعد از پیروزی انقلاب ایجاد شد. از این تعداد ۴۷ درصد آن در سالهای ابتدایی انقلاب و مابقی آن در سالهای اخیر است که نشان دهنده ترویج سنت حسنه وقف در بین مردم است. در کل ۵۳ درصد از موقوفات در هفت سال اخیر به ثبت رسیده است و نشان دهنده اعتماد مردم به سازمان اوقاف است. امسال ۱۵۰۰ وقف را در سطح کشور داشتهایم.
همچنین در این همایش سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان این مطلب که دیگر زمان آن گذشته است که ما بخواهیم با فروش نفت خام کشور را اداره کنیم، گفت: آن چیزی که باعث تقویت اقتصاد مملکت میشود، نیروی جوان است. ما چهارمین تولیدکننده مهندس در دنیا هستیم. کدام کشور اروپایی این نیرو را دارد؟ آینده این مملکت در دست جوانان است و ما قرار نیست دغدغه این را داشته باشیم که آنها در آینده چه کاره شوند، بلکه باید امکانات را در اختیار آنها قرار بدهیم و آنها خودشان شغل ایجاد کنند؟
وی گفت: ما اگر بتوانیم از حوزه وقف بهره ببریم و در عرصه مسائل علمی و فناوری امکانات لازم را در اختیار جوانان قرار بدهیم، اقتدار آینده کشور کاملا تضمین میشود. ما در بنیاد هزاران نیروی جوان را تربیت میکنیم و اینها باید در آینده وارد کشور شوند و در تصمیمگیریها سهیم باشند. ما باید در عرصه علم و فناوری از موقوفات بهرهبرداری کنیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری همواره نسبت به حوزه علم و فناوری توجه ویژهای دارند. ما اکنون در منطقه قدرت اول هستیم و باید این را حفظ کنیم. ما با در اختیار داشتن دانش هستهای، صنایع دفاعی، فعالیتهای نانو و سلولهای بنیادی که داریم میتوانیم نیازهای جامعه را رفع کنیم. ما اعلام آمادگی میکنیم که میتوانیم در این حوزه با سازمان اوقاف همکاری داشته باشیم. حوزه علم و فناوری یکی از حوزه هایی است که واقفان میتوانند به آن توجه ویژهای داشته باشند.
به گزارش عرصه، در این مراسم از خیرین و واقفان در عرصههای مختلف وقف تقدیر و همچنین از کتاب مجموعه ۳۰ جلدی «نظام مدیریت وقف و امور خیریه در کشورهای اسلامی و غیراسلامی» رونمایی شد.
–