دهیاران در حل مشکلات از همکاری مسئولان استانی بهره‌ ببرند

به گزارش عرصه، سعیدرضا جندقیان در نشست مشورتی دهیاران استان زنجان، اظهار کرد: استان زنجان از لحاظ ساختاری و مدیریتی چه در صف و چه در ستاد استانی توانمند است و این توانمندی به خاطر داشتن مسئولان کارآمد است.

وی با اشاره به سخنان علمای توسعه اقتصادی، ادامه داد: علمای اقتصاد می‌گویند که در دنیا کسانی که تغییرات ایجاد می‌کنند یادگیرندگان هستند که اینان دنیا را به ارث خواهند برد و مابقی کسانی که در دنیا سیر می‌کنند وجود خارجی ندارند.

وی تصریح کرد: دهیاران نه در پایین‌ترین سطح مدیریتی، بلکه در بالاترین سطح مدیریتی جایی که ۹۵ درصد محصولات کشاورزی در آنجا تولید می‌شود حضور دارند و ۶۷ درصد ارزش‌افزوده این تولیدات به شهرها که کلان‌شهرهاست، وارد می‌شود.

جندقیان خاطرنشان کرد: از سال ۸۲ تاکنون که دهیاری‌ها تشکیل شده‌اند بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان به دهیاری‌ها واریز شده است که ۱۲۰۰ میلیارد تومان این واریزی در سه سال اخیر بوده است، ولی با وجود این مبالغ واریز شده، توسعه چندان قابل توجهی را در روستاها نداریم و یکی از دلایل آن این است که فقط جدول‌گذاری و آسفالت‌ریزی می‌کنیم و این کارها بدون مشارکت مردم است.

معاون امور دهیاری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به موانع پیش روی توسعه، یادآور شد: در کتاب تاریخ سیستان که ۱۲۰۰ سال پیش نگارش شده است، موانع پیش روی توسعه کمبود آب و ظلم نوشته شده است و در جهان امروز نیز علما، موانع توسعه را را کمبود آب، بیابان‌زایی یا همان بندریگ و نیز عدم وجود عدالت اجتماعی می‌دانند که همان نسخه ایرانی عدم توسعه است.

وی افزود: انتظار داریم نهاد دهیاری‌ها با فکر و ایده‌پردازی و نیز اندیشه، تقویت شود و دهیاران در حل مشکلات و اقدامات خود از مدیران ارشد استانی استفاده کنند و رویکردها را از منابع مالی تغییر دهند وگرنه نمی‌توانند بار مسئولیت‌شان را به مقصد برسانند و در قانون پیشین سهم اختصاص از بودجه کشور ۲۰ درصد برای روستاها، ۲۰ درصد برای کلانشهرها و ۶۰ درصد برای سایر شهرها است و بر طبق قانون جدیدی که در حال تدوین است سهم دهیاری‌ها از ۲۰ درصد به ۳۷ درصد افزایش و سهم کلانشهرها به ۱۲ و سایر شهرها به ۵۳ درصد کاهش یافته است که این مهم خود اقدام مناسبی در تامین مالی دهیاری‌ها است.

در ادامه این جلسه، استاندار زنجان گفت: میزان جمعیت روستایی در کشور به طور میانگین ۲۷ درصد است و این در حالی است که ۳۷.۵ درصد جمعیت استان زنجان را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهد و ما در استان به داشتن چنین جمعیتی افتخار می‌کنیم و باید در راستای بهبود وضعیت زندگی و معیشت این تعداد جمعیت اقدام کنیم.

اسدالله درویش‌امیری ادامه داد: به علت غفلتی که در کشور در مورد روستاها انجام شده، تشکل و سازمانی در یکایک روستاها به عنوان دهیاری تشکیل شده است که دهیاری‌ها به عنوان رابط نظام دولت و مردم عمل می‌کنند و انتطار داریم توسعه پایدار در روستاها در سرلوحه کار باشد.

وی خطاب به دهیاران، خاطرنشان کرد: از مشارکت روستاییان در انجام کارها استفاده کنید تا انجام پروژه‌ها بهتر و با برکت باشد. همچنین در روستاها بر مبنای شرایط فرهنگی و اجتماعی، مدیران را مستقر و کارها را انجام دهید و امروزه نیز دهیاران بر همین مبنا و اساس در روستاها مستقر می‌شوند و دهیاران باید بتوانند ارتباط دوجانبه خود را هم با مردم و هم با مسئولان ادامه دهند.

درویش‌امیری خاطرنشان کرد: بررسی‌هایی که از وظایف دهیاری‌ها احصا شد نشان داد که از ۴۸ بند وظایف دهیاری‌ها، ۳۵ مورد آن وظایف اجرایی و ۱۰ درصد وظایف اطلاع‌رسانی است که با توجه به اینکه دولت تریبونی ندارد این وظیفه اطلاع‌رسانی بیش از ۱۰ درصد است. همچنین ۱۷ درصد وظایف دهیاران نظارت بر امور روستاها و ۳۷ درصد وظایف ارتباطی با مردم روستا و مسئولان مرتبط با امور روستایی است که دهیاران باید در همه بخش های وظیفه‌ای خود با تمام توان تلاش کنند.

استاندار زنجان یادآور شد: آنچه از دهیاران انتظار می‌رود آن است که قوانین و مقررات را تا تحقق کامل آن اجرا کنند. دهیاران سفیران دولت در روستاها هستند.دو هزار و ۱۶ عضو شورای روستا و نیز ۶۲۳ روستا در استان زنجان وجود دارد که دهیاری دارند.

وی تصریح کرد: بر اساس مصوبه سفر استانی رئیس‌جمهور به استان زنجان، ۲۵ هزار هکتار زمین کشاورزی که باید به سیستم آبیاری نوین متصل می‌شدند که در این رابطه ۱۰ هزار و ۴۲۰ هکتار زمین به سیستم آبیاری نوین متصل و چهار هزار هکتار نیز در دست اقدام است و اگر تا پایان سال آینده در صورت تأمین اعتبار ۱۱ هزار هکتار دیگر نیز که مطالعه و بررسی آن به اتمام رسیده به سیستم آبیاری نوین متصل خواهد شد. در بحث گازرسانی نیز در حال حاضر ۶۷ درصد روستاها از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

در ادامه این جلسه، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز اظهار کرد: کمتر فرصت پیش می‌آید که همه دهیاران و مسئولان استانی در کنار هم‌ جمع شویم و بهتر است این فرصت را به غنیمت بشماریم و نهایت استفاده را از این فرصت ببریم.

جواد رحمتی ادامه داد: باید دهیارها را یک آدم اقتصادی بسازیم و روستاها را به این سمت ببریم که دهیار در روستاها و روستاییان این باور را ایجاد کند که هیچ تغییری رخ نمی‌دهد مگر به خواست آنان باشد و باید بتوانیم با ایجاد طرح‌هایی بعد مالی روستاها را تامین کنیم و از استعداد و پتانسیل روستاییان در جای خود بهره ببریم.

وی افزود: باید در تامین معیشت روستاها تغییر نگرش داشته و با پشتوانه‌های فکری، عملی و مالی و نیز تسهیلات ارزان‌قیمت معیشت روستاها را تامین کنیم که این مهم خود سبب می‌شود که روستاییان ماندن در روستاها را به شهر ترجیح دهند.



دیدگاهها بسته شده است.